logo Trouw

Over Trouw

Van origine is Trouw een verzetskrant, waarvan het eerste nummer op 18 februari 1943 verscheen. In 1998 werd de krant opgedeeld in twee delen: een nieuwskatern en een achtergrondkatern De Verdieping. Verdieping op het gebied van politiek, duurzaamheid, ecologie, religie en filosofie. Een succesvolle ingreep, want in 2012 werd Trouw uitgeroepen tot 'European Newspaper of the Year’’ vanwege het feit dat Trouw een zeer complete krant is met in iedere editie de achtergrondbijlage De Verdieping en de nieuwe wekelijkse bijlages Letter&Geest en Tijd. Ook de duidelijke opmaak en de wekelijkse bijlagen werden geroemd.

Trouw onderscheidt zich nog steeds, iedere dag weer, van andere kwaliteitskranten door het nieuws vanuit verschillende invalshoeken te belichten. ‘’Durf te twijfelen’’ is dan ook filosofie van Trouw . Een filosofie die zich richt op bewuste lezers, dagelijks ruim 300.000, die nieuws met een heldere duiding waarderen en aan de hand daarvan hun eigen mening willen en kunnen vormen.

De krant verschijnt door de week in twee katernen: een nieuwskrant en het katern De Verdieping met achtergronden, beschouwingen en opinies. Op zaterdag bevat de krant de weekend magazines Letter&Geest en Tijd. Wie voor Trouw kiest heeft de keus uit niet minder dan vijf abonnementsvormen. Van de complete gedrukte editie met alle bijlagen thuisbezorgd, tot een volledige digitale versie inclusief ‘’Topics’’, de revolutionaire digitale krant ‘’op maat’’.

 • testimonial

  Als drukke psychologiestudent ben ik altijd in de weer met heel veel dingen. Afspraken, colleges en stage zijn maar een paar voorbeelden. Met Trouw blijf ik op de hoogte van de wereld om mij heen en het geeft mij een moment van rust.

  Romy (22), Student

 • testimonial

  Mijn vrouw Anke en ik hebben gekozen voor Trouw, omdat deze krant voor ons de ideale balans biedt tussen diepgang, achtergronden en ontspanning. We blijven goed op de hoogte en hebben elk weekend weer plezier met het lezen van de magazines; waarbij de rubriek van Beatrijs favoriet is!

  Freek (36), Arts

 • testimonial

  Een krant moet voor mij vooral verdieping bieden, en dat maakt Trouw voor mij de ideale krant. TV en internet zijn daarvoor veel te vluchtig. Onderzoeksjournalistiek en diepere analyses vind ik alleen in deze krant en daar gaat het mij met name om. 

  Alexander (49), Product Manager

de krant van vandaag

De krant van vandaag

Wilt u deze krant vandaag al helemaal lezen?
Word nu abonnee, maak uw login aan en lees vandaag al op uw PC. Of download de app en lees direct overal op uw smartphone of tablet!